ATÖLYE

Tez Yazım Süreci (Writing Up Your Thesis)

  • Tarih : 02 Kasım 2019
  • Saat : 15:00
  • Bitiş : 04 Nisan 2020
  • Yer : Değerler Eğitimi Merkezi
  • Adres : Süleymaniye Cad. Elmaruf Sk. No: 3, Fatih İstanbul
  • Harita : Göster
  • Moderatör : Prof. Dr. Ali Murat Yel

Atölyeye başvurular sona ermiştir.

Atölyenin temel amacı tez yazım sürecindeki lisansüstü öğrencilerin benzer veya başka konularda başkalarının hangi tecrübelerden geçtiklerini mukayese ederek yazım kalitesini artırmaktır. Hiç kimse sosyal bilimlerin bütün alanlarının uzmanı değildir. Yazım aşamasındaki bir metnin -danışmanı kadar uzmanlık olmasa da- öncelikle “tezin tezi” anlamında bir problemin oluşturulması önemlidir. Bu çalışmada tezin bir bölümü üzerinden meselenin ele alınışı ve argümanları bağlamında okuyucunun değerlendirmeleri alınacaktır.  Atölyenin katılımcılarının metin hakkında getirecekleri teklif, tavsiye ve kritiklerle metnin kalitesinin artırılması hedeflenmektedir. 

Her bir oturumda bir katılımcının yazmakta olduğu tezinden tenkit edilmesini istediği bölümü katılımcılara dağıtılarak sonraki oturumda tartışılması sağlanacaktır. Böylece anlaşılmayan kelime, kavram veya paragrafların yeniden ele alınması benzer alanlardaki yaklaşım ve kaynakların dile getirilmesi gibi katkılar ortaya çıkacaktır.

Açıklamalar ve Başvuru Şartları

1. Atölye çalışmalarında temel amaç lisansüstü öğrencilerinin akademik gelişimlerine katkı sağlamaktır. Bu kapsamda atölyelerde çeşitli okumalar yapılması, konuların tartışılması ve benzeri süreçlerin işletilmesi önemsenmektedir.

2. Atölye çalışması lisansüstü tez dönemindeki öğrencilere yöneliktir. 

3. Başvuru yapmak bir nevi atölyeye katılım sözüdür. Atölye çalışmasına ancak düzenli katılacakların başvuru yapması beklenir. 

4. Başvuru bilgileri üzerinden veya atölye yürütücüsünün gerekli görmesi halinde mülakat yoluyla atölye çalışmasına kabul edilenler belirlenmektedir. Bu yüzden başvuru bilgilerinin eksiksiz doldurulması beklenmektedir. 

5. Atölye çalışmasının her bir oturumunda atölyeye kabul alan tez dönemindeki lisansüstü öğrencilerin tezlerinden bölüm okumaları yapılacak, okunan bölümler müzakere edilerek öğrencinin tez yazım sürecine tecrübe aktarımı sağlanacaktır.  

6. Atölye çalışması haftalık periyotlarla Değerler Eğitimi Merkezi’nde gerçekleştirilecektir.

7. Atölye çalışması Cumartesi günleri 15:00-17:00 saatleri arasında yapılacaktır.

8. Atölye çalışması 2 Kasım 2019 tarihinde başlayacak periyodik olarak 4 Nisan 2020 tarihine kadar devam edecektir.

9. Atölye çalışmasına son başvuru tarihi 28 Ekim 2019’dur.  

10. Kontenjanla sınırlıdır. Kontenjan üzerinde başvuru olması halinde başvuru şartları ve başvuru sırasına göre değerlendirme yapılacaktır. 

11. Birden fazla atölye çalışmasına atölyelerin takvim ve saatleri uygun olması halinde başvuru yapılabilir. 

Atölyeye başvurular sona ermiştir.